Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img79
Marmorerad Choklad

INGREDIENSER

250 gr Mörk Choklad 250 gr Mjölkchoklad 250 gr Vit Choklad Hackade Hasselnötter Kokosflingor Havssalt
Perfekt att ge bort i present eller ha hemma till kaffet 1. Smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad. När chokladen når ca 45-46 grader, ta den från vattenbadet, häll över den till en annan skål och låt den svalna till ca 30-35 grader. Rör om så att den inte stelnar helt. 2. Gör samma sak med de andra chokladsorterna. Anledningen till att man mäter temperaturen på chokladen är att chokladen blir grynig om man klickar ut den och låter den svalna i kylskåpet direkt. 3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en bricka och klicka chokladen lite slumpmässigt på pappret. Ta en tandpetare, rör om och dra den mellan chokladklickarna. 4. Toppa med hackade hasselnötter, kokosflingor och salt. Låt stelna i kylen i minst en halvtimme. 5. Enjoy!
Se fler efterrätter