Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img73
Chivapchichi

INGREDIENSER

700 g Blandfärs 1 ägg 1-2 msk Chilipeppar 1 msk Salt 1 msk Svartpeppar 4 st Pressade vitlöksklyftor 1 knippe Timjan 1 msk Rosmarin 1 msk Cayennepeppar 1 msk Pressad citron 1 msk Oregano 1 msk Tomatpasta
Egentligen görs Chivapchichi på lammfärs, så man skulle väl kunna säga att detta är avlånga, smakrika, grillade köttbullar istället. Dock är blandfärsen ett bra substitut om ekonomin tryter och vill man ha "äkta" Chivapchichi är det bara att byta ut blandfärsen till lammfärs. Resten av receptet fungerar precis lika bra då med. Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Tag upp lite av blandningen med en sked, ungefär i storlek som en golfboll, och rulla den avlång. Gör likadant med resten av blandningen. Grilla i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills rullarna är helt tillagade (inget rosa kött i mitten). Servera med smörkokt potatis, grillade majskolvar och tsatsiki. Enjoy!
Se fler varmrätter